
Пиріжків багато не буває, особливо якщо це пиріжки з мʼясом. Це дуже зручний формат страви, яку можна брати з собою як перекус на роботу або навчання, а влітку з пиріжками круто йти на пікніки. Спробуйте приготувати печені пиріжки на кефірному тісті з соковитою мʼясною начинкою за моїм рецептом.
Яке мʼясо обрати
Для печених пиріжків можна взяти різне мʼясо. Найкраще підходить свинина, бо вона соковита й м’яка. Варто брати лопатку, ошийок або змішувати з яловичиною. Остання більш суха, тому краще додати трохи жиру (наприклад, 50 г свинячого сала на 500 г яловичини). Куряча грудка може бути сухою, краще брати стегно або змішати грудку зі шматочком вершкового масла чи сметани. Індичка – варіант для тих, хто хоче щось легше, вона схожа на курку, але ніжніша.
Поради з приготування тіста
Щоб тісто на пиріжки вийшло вдалим, використовуйте кефір кімнатної температури. Він має вступити у реакцію з содою, що зробить тісто пухким та повітряним. Не забивайте тісто борошном, воно має бути трохи липкуватим, але не рідким. А олія додасть йому еластичності. Тісто не любить поспіху, тому після замісу варто дати йому відпочити 15-30 хвилин під рушником. Так воно стане ніжнішим. Якщо хочете, спробуйте приготувати дріжджові пиріжки з мʼясом у духовці. Вони теж виходять дуже смачними та цікавими на смак.
Як приготувати пиріжки з мʼясом
Інгредієнти
Пиріжки з мʼясом: покроковий рецепт
Якщо реклама заважає вам готувати, відключіть її, придбавши підписку.
Немає коментарів:
Дописати коментар