Справжня зірка австрійської кухні — торт Захер — з’явився на світ у
1832 році завдяки 16-річному кондитеру Францу Захеру. З тої пори
маленька кулінарна вигадка австрійського юнака встигла стати одним з
найпопулярніших у світі десертів та завоювати любов мільйонів. І не
дарма, адже вологі шоколадні коржі, шоколадна ж глазур та абрикосовий
конфітюр, об’єднуючись в одному торті утворюють по-справжньому чарівний
смак! До речі, радимо також спробувати шоколадний торт на день народження у стилі Гаррі Поттера.
Яка форма потрібна для торту
Для випікання бісквіта ми використали роз’ємну форму, діаметром 22
см, підійде також форма 26 см в діаметрі (хоча тоді коржі вийдуть трішки
тоншими).
Обираємо найкращі інгредієнти
Шоколад для коржів та глазурі беріть з вмістом какао-бобів не менш як
70 %. А от для виконання напису підійде і молочний шоколад.
Начинка у класичному Захарі виконують з абрикосового конфітюру, ми ж
вирішили використати звичайний домашній джем (або варення), адже такий
продукт з більшою імовірністю знайдеться вдома у наших читачів. Загалом
ви можете експериментувати з начинкою використовуючи різні види джемів.
Як можна зробити торт Захер ще смачнішим
За бажанням, щоб десерт вийшов ще вологішим та м’якшим, коржі можна
додатково просочити цукровим сиропом, Для цього у сотейник додайте
130-150 мл води та 2 ст. л. цукру з гіркою. Доведіть воду до кипіння,
щоб цукор в ній повністю розчинився та охолодіть до кімнатної
температури. Цим сиропом полийте коржі перед змащуванням абрикосовим
варенням.
Як приготувати торт Захер
Приготування1 год 15 хв+2 год
Порції6
Складністьmedium
Інгредієнти
Для бісквітних коржів
7 яєць
200 г цукру
10 г ванільного цукру
⅕ ч. л. солі
240 г чорного шоколаду
220 г пшеничного борошна
180 г масла
250 г абрикосового джему або варення
Для глазурі
200 г чорного шоколаду
100 г масла
Для декору
100 г молочного шоколаду
50 г масла
Торт Захер: покроковий рецепт
Крок 1
Ретельно збийте 7 яєць з 200 г цукру, 10 г ванільного цукру та
дрібкою солі. Суміш повинна посвітлішати, збільшитися в об'ємі в кілка
разів, а на її поверхні повинні утворитися бульбашки.
Крок 2
Розтопіть 240 г чорного шоколаду та 180 г масла на водяній бані,
помішуючи. Дайте шоколадній масі трішки охолонути (щоб не згорнулися
яйця), а тоді тонкою цівкою влийте її до збитих з цукром яєць.
Крок 3
Обережно, повільними хвилеподібними рухами змішайте збиті яйця та
розтоплений шоколад за допомогою силіконової лопатки.
Крок 4
Додайте в рідкі інгредієнти 220 г борошна і такими ж обережними
рухами, замісіть тісто на бісквіт. Форму для випікання змастіть маслом
та присипте борошном (французька сорочка). Викладіть тісто у змащену
маслом форму для запікання.
Крок 5
Випікайте бісквіт у розігрітій до 180 градусів духовці 40-45 хв
(режим нагрівання “верх-низ”). Спечений бісквіт охолодіть до кімнатної
температури.
Крок 6
Бісквіт розріжте навпіл, щоб у вас утворилося два коржі. Зберіть
торт: змастіть перший корж абрикосовим джемом, накрийте його другим
коржем
Крок 7
Для глазурі: розтопіть 200 г шоколаду та 100 г масла на водяній бані, помішуючи та змастіть торт цією сумішшю.
Крок 8
Поставте торт в холодильник для стабілізації щонайменше на 2 год.
Опісля можна зробити додатковий декор — напис. Для цього на водяній
бані розтопіть 100 г шоколаду та 50 г масла, перемішайте, викладіть масу
в кондитерський мішок та зробіть напис на торті. Радимо придбати підписку на наш сайт, щоб відключити рекламу та створити зручну кулінарну книгу з рецептами
Ставте нам питання й пишіть
коментарі. Ми проробляємо кожен рецепт, перш ніж поділитись з вами, тому
нам важливо розуміти, чи все у вас виходить. Якщо щось пішло не так, ми
обовʼязково допоможемо.
Немає коментарів:
Дописати коментар